Metoo och skilda sovrum

Nej, de har inget med varandra att göra i fru Nizzans familj. Råkar bara vara de teman jag tänkt på i dag.
Metoo. Nej, jag har inte skrivit metoo i mitt facebookflöde. Därmed inte sagt, att jag aldrig skulle ha upplevt sexuella trakasserier. Jag har bara inte haft lust att redogöra för det så väldigt offentligt. Vissa saker kan jag kommentera. Redan i lågstadiet, när vi var 11-12 år förekom det att vissa pojkar tog oss mellan benen och på brösten. För att sedan kommentera om man hade eller inte hade bröst. Men sexuella trakasserier - vad då? På den tiden skämdes man ju som flicka. Och jag minns en stackars flicka som var väl utvecklad som fick höra att hon har bomull i BHn. I dag vet jag att det är sexuella trakasserier. Det sa ingen då. Det var sådant man fick stå ut med.

Och i tonåren minns jag någon flåsande man som ringde och påstod sig göra någon undersökning. Helt saklig i början. Sedan kom frågor som blev allt intimare. Fruktansvärt obehagligt. Så obehagligt att jag minns det ännu. I dag är det i och för sig sådant som flickor skriver om på ask. fm och andra sociala medier. Men på min tid var det oerhört pinsamt.

I övrigt har jag kommit ganska lätt undan. Har kanske att göra med att jag inte rört mig mycket ute på krogar i mina dagar och haft manliga vänner jag kunnat lita på och som följt mig hem sena nätter. Men, visst har jag också blivit smekt på knän och lår av personer som inte borde ha gjort det.  Så visst. Det förekommer absolut sådant som inte ska förekomma.

Skilda sovrum? När vi gifte oss var fru NIzzans mamma övertygad om att vårt äktenskap inte skulle hålla, eftersom vi hade 180 cm säng och varsitt täcke. I dag kan jag säga att jag oftare sover ensam än jag sover med herr Nizze. Det är enligt mig en förutsättning för att vi ska fortsätta vara gifta. Hellre sover jag på soffan eller i sönernas säng (när någon av dem är borta) än att lyssna på en snarkande herr Nizze. Brukar normalt gå och lägga oss tillsammans. Han somnar alltid (nästan) före mig. Och då flyttar fru Nizzan till ett annat rum. Skönt med egen kupé.

Kommentarer

Populära inlägg