Trött fru Nizzan

Fru NIzzan har haft en period på jobbet i höst, då hon alltså slutat klockan 18 fyra kvällar i veckan. Gick dock relativt bra, eftersom det är sådant jobb som är kontrollerbart. Dvs. undervisning. Sedan har vi en massa annat som gör att fru Nizzan alltså känner sig otillräcklig och inte behärskar situationen. Det är den delen av jobbet som gör, att fru Nizzan gärna skulle vara sjukskriven på obestämd tid. Men det är ju inte heller någon lösning. Och sådana perioder kommer alltid, oberoende var man är.

Den senaste veckan har fru Nizzans mage visat tecken på stress. Utan att gå in på alla detaljer, så har det varit halsbränna och framför allt tidvis täta toalettbesök. Det har dock gått bra att jobba. Nåja, på onsdag kändes det som om blixten slagit ner i henne. Plötsligt väldigt svag. Torsdag morgon verkade det vara flunssa på gång. Men dagen gick helt bra. Övernattade i Vasa efter ett möte och var en liten stund i gymmet och piggnade till efter det. Men tog dock en lång natt.  Gick ännu igår. Åt till och med lunch på Svenska Klubben och drack kaffe på mötet efteråt. Efter mötet började fru Nizzan känna att det var dags att uppsöka en toalett. Dessutom hade hon fått huvudvärk. Hon lyckades köra hem utan olyckor. Men var tung i huvudet. Och gick direkt till sängs efter obligatoriskt toabesök när hon kom hem. Och då är det något fel. Fru Nizzan hojtar inte om städning på fredag kväll. Hon funderar inte på vad som ska ätas på fredag kväll. Hon avbokade cirkelträningen. Och så visade det sig också att hon hade 37,5 i feber.  Så. Natten har gått åt till att försöka sova mellan toabesöken.
Idag lite lugnare - blåbär och joghurt och en liten smörgås och te har slunkit ner. Så få se nu. Senast fru Nizzan hade motsvarande, fick hon hållas hemma nästan en vecka. Det är litet prekärt att försöka köra 100 km enkel resa när man borde ha en toalett tillgänglig om behov skulle uppstå.

Och för att lämna denna sk_tiga historia, så ska jag återgå till Therese Johaug och framför allt hennes läkare. En idrottsläkare ska väl vara en sådan som verkligen håller koll på vad utövarna stoppar i sig. Hur kan en erfaren idrottsläkare köpa en medicin som innehåller dopningsklassade medel och ge åt en idrottare. Jag förstår om skidardamen själv inte kollade så grundligt - hon litade förstås på sin läkare. Men å andra sidan. Är man medveten om att man ska testas hela tiden, så tycker jag ju nog att det är väldigt märkligt att man inte kollar upp att det står doping på paketet...
Å andra sidan så påstod ju de finska skidåkarna också att "hemohes inte var förbjudet", enligt deras information. Fast alla sedan ju vet att de använde hemohes för dölja någotvärre: epo.

Nåjo. Det är inte världens undergång. Det finns nog mycket värre saker i världen, oberoende

Kommentarer

Populära inlägg