En sån där dag...Icke Instagramvänlig

Fru Nizzans mamma skulle till röntgen i dag kl. 10.45. Alltså hade Fru Nizzan överenskommit med sin chef om att få ta ut sin flextid som en hel ledig dag, i stället för att ta ut semester. Det gick bra, sa han.

Fru Nizzan steg upp 6.30. Åt frukost. Förde Nizze 2 till bussen (cykeln sönder). Kollade att mor  var i skick. Satt och rättade tenter ett par timmar. Och svarade på mejl. Åkte till Jakobstad i god tid. Trodde hon. För det visade sig att remissen inte fanns i deras dator. Se, den var sänd från Vasa. I pappersformat. Och den låg i Fru Nizzans andra väska, som låg hemma bredvid köksbordet. "Men ni kan komma en annan dag", sa damen i luckan. Fru Nizzan konstaterade ilsket att hon hade tagit ledigt från jobbet för det här, så hon sätter sig snällt i bilen och kör och hämtar remissen. För den här gången visste hon faktiskt var remissen fanns. Hon hade faktiskt satt den i en väska. Men fel väska.

NÅ, medan Mor Nizzan var inne och röntgades, hade Fru Nizzan ringbud från sin chef. Ett tråkigt ärende, men tyvärr inget som Fru Nizzan kunde reda ut. Fru Nizzan hade i detta fall bara varit mellanhand och hade ingen kompetens att uttala sig. Även om Fru Nizzan har personliga åsikter. Men de hörde inte hit.

Efter detta åkte Mor Nizzan och Fru Nizzan till Yrkeskocken och åt lunch. Bra att se till att åldringar får ordentligt mat. Samtidigt litet stimulans att se något annat än hemmets väggar. Följande ställe var FotoElite. Och se, fru Nizzan klarade, med hjälp av det som nyblivne chauffören Nizze 2 lärt henne om fickparkering, att parkera mellan två bilar så Mor Nizzan inte behövde gå så långt. Mor Nizzan ska ha ett ID-bevis. Banken kräver det, nämligen. Polisstationen nästa. Så nu väntar vi en vecka och så ska vi få hämta ut beviset.

På väg hem konstaterade Mor Nizzan att hennes kompisar på dagcentret sagt att allt man satt ut på gravarna till morsdag har frusit. Sålunda körde Fru Nizzan in till lokalbutiken och köpte några penséer och så planterade vi dem. Så. Tur man inte hade tänkt jobba i dag. Kom hem 14-tiden. Har hunnit besvara några mejl. Hämtade Nizze 2 från bussen. Och nu skulle det vara dags att rätta några tenter. Sedan borde jag åka på ett informationstillfälle om Pedersöre Fiber. Ja, vi har fiber. Men inte Mor Nizzan.Kommentarer

Populära inlägg