Dan före dan

Så är vi här igen. Dan före dopparedan. Fru Nizzan konstaterar att hon på något sätt blivit nästan immun mot julstressen. Nåja. Inte riktigt. Men nästan. Semestern började på torsdagen. Tyvärr ligger det en massa arbete kvar på skrivbordet och tyvärr finns det några tenter kvar att bedöma. Och det finns en del som jag borde göra här under semestern och julen. Men det får vänta.
Torsdagen användes huvudsakligen till att handla. Först med Mor, sedan åkte Herr NIzze och jag till stan för att handla lite julklappar och annat nödvändigt.

Fredagen använde jag delvis till att vara på en begravning med mor, dock inte minnesstund. Efter det blev det städning. Lördagen blev också lite städning, men huvudsakligen använde jag dagen till att laga skinka, soppa på blandad frukt och förbereda potatislådan, som jag lagade i dag.

I går kväll hade NIzzarna sina kompisar på besök. Det hade jag inte räknat med när jag köpte glögg. 3 liter gick åt, så nu ska jag bege mig till en affär för att se om det finns någon glögg kvar. Och lite mjölk. Man ska väl ha risgrynsgröt på julafton. Och för att laga risgrynsgröt, behövs minst 3 liter mjölk. Och så är vi plötsligt fyra i hushållet och då går det plötsligt åt både ägg, bröd och flingor i större mängder än det gjort på hela hösten, när Herr Nizze ibland varit ensam halva veckorna.

Men visst är det roligt med alla Nizzar hemma.


Kommentarer

Populära inlägg