Sankta Lucia

Ja, så är det 13 december och Lucia. Såg Lucia på jobbet i dag, så det får räcka. Ingen av tonåringarna kände något stort behov av att åka och se på Lucia och lika glad var jag. Har varit trött hela veckan, inte haft någon geist att varken julstäda eller motionera. I går kväll blev det dock snöskottning, eftersom herrarna i huset (3!) inte hade fått det gjort. Ja, till Nizze 1:s och NIzze 2:s försvar ska sägas att de har långa skoldgar och Herr Nizze lär ha varit ute på jobb på dagen. Så Fru Nizzan, som bara varit borta mellan 6.30 och 17.30 hade förstås mest energi att skotta snö. Undrar om det är så där jobbigt att se till att få traktor och schaktblad i skick för snöskottning? Jag menar : Nizze 1 (läs Fru Nizzan) betalade ju dyrt för traktorkörkort i somras, det vore ju perfekt träning för honom att skotta snö, bara någon skulle göra traktorn i ordning.

Nåjo. Fru Nizzan ska hur som helst städa undan efter kvällsmaten. Nizze 2 tycks ha glömt att det var hans jobb. Sedan ska Fru Nizzan gå ut och, just det, skotta lite mera snö.

Ute på vägarna tycks det vara halt. En bil i diket längre söderöver och en bil i diket i närheten av Edsevö var dagens saldo. Sålunda ska man köra långsamt till andra bilisters förtret, annars ligger man kanske själv i diket.

Och nu börjar Fru Nizzan nysa. Kanske det är influensa på gång. Skulle passa fint, när hon bokat kalendern full med "gå igenom tenter" resten av dagarna fram till jul.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av YAZIO-appen

Bra ursäkter?

Semester i covid-19-tider