Arbetande fru Nizzan

Jaa. Nu har fru Nizzan fått intyg på att hon har behörighet att undervisa. Vilka ämnen hon har behörighet att undervisa i, beror i sin tur på ett annat intyg, som hon fick för redan två år sedan. Och  skulle hon nu vara energisk och läsa 60 sp i ett annat ämne, så skulle hon kunna få behörighet att undervisa det också. Men nu tror fru Nizzan det får vara slutstuderat en tid. Hon ska väl inte börja forska?? Alltså det värsta är att det lockar. Men fru Nizzan har inget forskningsobjekt som skulle intressera. Dessutom skulle hon i så fall vilja forska i pedagogik, vilket i sin tur betyder att hon borde läsa mera pedagogik. Och då är risken att det blir så teoretiskt och filosofiskt att det inte tilltalar fru Nizzan.

Sommaren hittills har varit väldigt regnig och kall. I går och i dag hade vi temperaturer som kröp upp över 15 grader, men ikväll har det igen visat sig att regn är på kommande.

Nizze 1 har fått körkort. Det lyckades riktigt bra. Skrivandet lyckades första gången, likaså uppkörningen och samma vecka kom körkortet på posten. JP Liikennekoulu har verkligen varit ett smidigt och bra alternativ. Vad det kostar, vågar jag inte tänka på. Två studiestödsmånader, ungefär. Och då hade jag ett mycket bra studiestöd.Så nog var det tur att jag tog ett litet studielån och att vi hade litet besparingar. Vi hade nog tänkt göra en resa i sommar, men den verkar ha torkat in. Vet inte om sönerna är villiga att delta i kostnaden.

Har konstaterat att det tär på nerverna att ha två nästan vuxna söner hemma, när man själv ska jobba. De fattar inte att det är deras jobb att sköta hemmet när fru Nizzan jobbar. Och deras kompisar kommer ibland vid 21-tiden när fru Nizzan vill ha lugn och ro. Men samtidigt är det ju inte så många år till, som småherrarna bor hemma. Så kanske fru Nizzan ska orka.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av YAZIO-appen

Bra ursäkter?

Semester i covid-19-tider