Oj, vad länge det är sedan jag skrivit. Det är över en månad sedan vi var på resa, och ännu har jag inte  reseskildringen klar. Mycket beror förstås på att jobbet börja, det har funnits och finns bär att plocka, kläder ska tvättas, det ska motioneras, lagas mat, handlas.... energin finns inte riktigt sedan jobbet kommit igång. Men nu ska jag sätta in några foton till.


Inget speciellt att kommentera, bara något vi såg i Berlin, inte alltför långt från Kurfurstendamm.
I väntan på att få komma upp i Fernsehturm. När vi kom, meddelades det att det var en timmes väntetid efter att man köpt biljett. När vi köat ca 20 minuter för en biljett, sa hon beklagande, att nu är det 1,5 timmars väntetid. Men, det var tyskt välorganiserat.Vi fick ett papper med information om vad man hinner göra när man har så lång väntetid. Dessutom fanns det nummer på biljetten, så man kunde kolla på en TV-skärm vem som var i tur vilken tid. Mycket professionellt, om man jämför med  Eiffeltornet där vi köade typ två timmar innan vi fick köpa biljett. Och en timme i Versailles fastän vi hade biljett. De hade dessutom sms-service, om man ville. Då meddelade de via sms när det var dags att komma tillbaka till tornet. Så skulle man ha varit smart, skulle man ha gått direkt till tornet, köpt biljett och sedan gått och ätit frukost....men jag var imponerad av deras ordning och reda.
Utsikt från tornet. Vårt hotell var alltså Park Inn. Riktigt bra hotell.
Ingången till Fernsehturm, fotograferad från en italiensk restaurang.

Jag har glömt var det har stället var, men jag har för mig att det var i närheten av Kreutzberg. Läste om stationsbyggnaden på nätet, men har nu glömt det mesta. I Kreuzberg lyckades förresten herr Nizzan få sig klippt för 10 euro. I övrigt var stadsdelen inte den mest sympatisk, men multikulturell

Kommentarer

Populära inlägg