Vintertid

Så är vi där igen. Det blir vintertid i natt. Och Fru Nizzan behöver verkligen den timmen. Hon skulle behöva fler. Och nej, hon har inte tid att sitta här. Hon ska  sortera kläder. Dagen har gått åt till att
a) träna, b) vara till frissan, c) vara till gravgården med mor, d) handla med mor, e) laga mat, f) städa undan efter maten, g) sitta framför teven och dricka kaffe, h) leka strumpmemory. Det lyckades inte så bra. Fru Nizzan har fortfarande många strumpor som söker en likasinnad partner.  Men fru Nizzan lokaliserade några söndriga strumpor som inte längre får vara med i memoryt. Nu borde hon ta itu med att sortera rena kläder, stryka kläder och egentligen också tvätta fönster. Men det hinner hon inte mera ikväll innan det blir mörkt. Sanningen är förstås att fru Nizzan inte prioriterar fönstertvätten så högt. Tror fru Nizzan prioriterar en lugn hemmakväll framför teven. Eller så tar hon sig i kragen och förbereder nästa veckas lektioner. Eller rättar tenter. Troligen blir det teven. Men om fru Nizzan väljer mellan att rätta tenter och att städa eller tvätta fönster så är det absolut detta att rätta tenter och förbereda lektioner som är roligare. Synd bara att hon inte hinner städa ordentligt. Herr Nizze städar nog, men ibland skulle det behövas en hel helg som ägnades enbart åt städning. Och den tiden finns inte just nu.

Förra helgen var fru Nizzan i Hfors. Dels på fackföreningens universitetsdag, dels på Mamma Mia. Mamma Mia och hotellövernattningen bekostade hon förstås själv. Men visst var det roligt att höra alla gamla ABBA-låtar. Storyn i sig är ju så löjlig så det är inte klokt. Men att få ihop en musikal av gamla ABBA-låtar är rätt imponerande. Och husmorsvila på hotell Vaakuna i vår hufvudstad är inte illa. Dessutom flög fru Nizzan, så hon kände sig riktigt lyxig. Fast i tid sparar man inget på att flyga. Det råkade sig bara så att tidtabellen för universitetsdagen var sådan på fredagen att hon inte skulle ha hunnit i tid med första morgontåget.

För övrigt har någon hacker kommit in på min läslista och bombarderar mig med allt möjligt om filmer. Det är knappt så jag lyckas hitta Oops blogginlägg i röran.

Kommentarer

Populära inlägg