Leaving Neverland

Jag borde väl inte alls kommentera filmen. Men några tankar. Michael Jackson har aldrig betytt något för mig. Han har varit en stjärna bland andra. Jag känner igen honom om jag ser en bild. Men jag skulle inte känna igen hans musik - ja, förutom "Bad".

Jag LYSSNADE på första delen av Leavning Neverland när jag körde hem en dag denna vecka. (hade sett andra delen från Sveriges TV tidigare.) Rekommenderas inte att höra på filmen när man kör bil. Vissa skeden av filmen satt jag och vände mig och vred mig och mådde illa, så fokuseringen på bilkörningen var inte hundraprocentig.

Ok. Jag vet att det är en ensidig film. Jag vet att dessa båda herrar tidigare sagt att inget otillbörligt förekom, när de sov över hos Michael Jackson. Jag har dock svårt att tro att de ska ljuga ihop sådana där detaljer. Samtidigt undrar jag över mamman som tog sina barn och flyttade från Australien till USA - för Michael Jacksons skull. OK. Wade Robson har tydligen en fin karriär - kanske mycket tack vare Jackson. Men flytta med två relativt små barn till andra sidan jordklotet för att - om jag uppfattade rätt - vara när Jackson. HM. Hur tänker man? Och det som jag reagerade på. Efter en kort bekantskap lämnar man sitt barn hos en man och reser själv runt i USA.
Har lite svårt att förstå det.

Är man känslig, ska man inte se filmen. Men så har vi det närmare oss än vi anat. Härvan, där en sydösterbottnisk, vanlig, kyrkligt engagerad man är involverad i en grov barnpornografihärva. Alltså. Vad är det med folk? Är de sjuka eller är de bara helt enkelt så styrda av sina drifter och sitt pengabegär att de behandlar andra - i detta fall barn - hur som helst? Amanda Audas-Kass skrev om det i Kyrkpressen denna vecka. Obehagligt att det är någon som är som jag, som utför sådana handlingar.

Jag blir mörkrädd. Jag är så fruktansvärt naiv, att jag tidigare trott att sådant där inte är så utbrett. Blottare minns jag från studietiden. Men de var inte farliga. Bara obehagliga. Har dylikt förekommit lika frekvent men i andra former tidigare? Före internet, före teve och porrfilmer? Hörde senast i dag i radion om en flicka som rekryterades som hemhjälp till Dubai. Men inte fanns det något jobb som hemhjälp. Flickan skulle ta emot 100 kunder i veckan - som prostituerad. Världen äldsta yrke. Har det alltid varit så här? Att drifterna styr allt? Att det inte finns vanlig medmänsklighet?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av YAZIO-appen

Bra ursäkter?

Semester i covid-19-tider