Kommunikationsproblem

Jag brukar sällan skriva blogg på arbetstid. Det hör inte till mina arbetsuppgifter. Denna gång tycker dock fru Nizzan att det är ett ämne som berör hennes jobb, så här kommer historien. Något förvanskad för att inte gå in på detaljer.

NN träffade fru Nizzan i matsalen i går och undrade om fru Nizzan är i Vasa i morgon (= 13.6). Egentligen inte, konstaterade fru Nizzan, som planerat in en arbetsdag i Jakobstad. Det skulle nämligen bli ett möte som fru Nizzan kanske skulle vara med på.
15.30 på eftermiddagen kom ett mejl med rubriken "Evaluering av....13.6" Fru Nizzan konstaterade hastigt, jaha, inget Jakobstadsdag, printade mötesmaterialet, kollade tiden 9.00 och körde hem.
I morse kollade hon mejlen hemifrån. Och vad står det: Jo: möte nästa torsdag kl. 9.00. Tjoho. Det skulle ju vara en fördel om man läser innantill och dubbelkollar per telefon när det står ett datum i rubriken och en veckodag i texten. Nå, eftersom fru Nizzan inte tagit hem jobbmaterial, så blev det jobbdag i Vasa i dag. Och lika bra det. Blir tjänsteresa söndag-måndag, så det var lika bra att slippa släpa en massa jobbmaterial i dag. Nu har hon dessutom kollat med NN datum och tid för mötet per telefon, så nu är det korrekt i kalendern.Sensmoralen:
1) Läs mejlen noggrant
2) Lita inte på det som står i rubriken
3) Lita inte på det som du bara "tror"
4) Kontrollera alltid fakta
5) Är något oklart - dubbelkolla per telefon
Och framför allt:
Var själv klar, tydlig. Tryck inte på "sänd", innan du kollat vad du skrivit och vad du svarat på.
Fru Nizzan bryter ofta mot den regeln och trycker "sänd" alldeles för snabbt.

Kommentarer

Populära inlägg