Skolavslutning

I går hade Nizzarna skolavslutning. Nizze 2 blev förd till bussen kl. 7.40. Därefter började fru Nizzan stryka kläder som legat i strykningshögen några veckor. Snabbmat tillreddes innan Nizze 1 skulle föras till gymnasiets avslutning. Herr Nizze hämtade Nizze 2 från skolbussen. Sedan stod handla med Mor och besöka gravgården på tur. Nizze 1 skulle sedan hämtas 14-tiden. Vid 15-tiden åkte fru Nizzan iväg för att uppvakta en student. När fru Nizzan kom hem, började herrarna tala om grillmat. Alla Nizzarna åkte iväg, medan fru Nizzan tog en tupplur efter en stressig dag. Fru Nizzan hade nämligen hört att Nizze 1 tänkt sig en runda till stan för att fira skolavslutningen. Nu blev det ingen runda i stan. Det var för kallt, konstaterade han, när han besökt grillen. I stället kom Nizze 2:s kompisar på besök. Vid 22-tiden konstaterade Nizze 1 att han skulle "ut på byn". Vid 23-tiden skulle Nizze 2 också "ut på byn". Plötsligt satt bara Herr och Fru Nizzan kvar. Och ungarna var givetvis förmanade att uppföra sig som folk. Kl. 1 ringde telefonen. Nizze 2 ville ha hämtning, cykeln var sönder (ja, mopeden är också sönder, så den används inte). Herr NIzze hämtade. Klockan var lite före 3 när fru Nizzan gick ner och tänkte börja ringa efter Nizze 1. Och vem står i köket och värmer karelska piroger, om inte Nizze 1. Så vi överlevde denna skolavslutningslördag också.

I dag var fru Nizzan ute på länk på förmiddagen. Nådde sin bästa kilometertid för säsongen. Sprang dryga 4 km och kilometertiden var 6.31.  Det har tydligen varit bra för kroppen att träna genom att plantera skog på kvällarna i en veckas tid i stället för att springa. Jag vet att min kilometertid är skrattretande långsam. Men jag tävlar bara mot mig själv, för att inte bli 100 kg tung. Och så hägrar Esse Run i juli.

Herrarna har klippt gräs, och nu har vi uppvaktat en student. Solen har börjat skina, vinden har vänt så nu ska jag ta det lugnt en stund och sedan börja putsa där herrarna inte kommit åt med klipparen.

Kommentarer

Populära inlägg