Mörkare tider

Ja, så är vi på väg mot mörkare tider. Det positiva är, att om 6 månader har det svängt igen och då är vi redan på väg mot ljusare tider.

Fru Nizzan hade för bråttom till jobbet en dag. Eller, nåja. Det var mest tanklöshet. Man kör en väg dag ut och dag in i 20 år. Vet precis var hastighetsbegränsningen är si, och var den är så. Och så en vacker morgon sitter man och tänker på något trevligt och glömmer alldeles att sakta in efter omkörningssträckan i Maxmo. Och så - klick - så är man på bild. 100 euro kostar kalaset. Som tur var, gick det inte över 100 km i timmen - för DET skulle ha blivit dyrt. Det var 80-sträcka, jag körde 99, efter teknisk reducering. Nu har då fru Nizzan kört försiktigt efter det. Det irriterande är, att hon då
får en lång kö efter sig. För att inte tala om hur folk kör om. I går morse passerades fru  Nizzan av två unga män, en i Volvo och en i BMW (om hon inte minns fel). De passerade fru Nizzan - som då ännu inte var uppe i 100 vid Kållbykorsningen - där det var gula streck och det kom mötande trafik. 100-skylten kommer ju efter korsningen... Det ironiska var, att fru Nizzan hann upp den ena bilen i Edsevö, eftersom det varit andra bilar i vägen och dessutom kommit mötande trafik. Dagens skörd var inte mycket sämre. Vis av skadan, körde fru Nizzan i max 80 km/h efter Maxmo.  Vid Vassorfjärden började den långa kön köra förbi. Och då spelade det ingen roll att det på vissa ställen fanns heldragen gul linje. Nej, det är ingen ursäkt. Fru Nizzan har begått ett brott och ska betala. Men nog stör det, när hon väldigt ofta under åren blivit passerad (ibland två gånger per dag) av en BMW som, oberoende av fru Nizzans hastighet (80 på vintern, 100 på sommaren), passerar fru Nizzan.

Nu stundar snart semester för fru Nizzan. Frågan är bara om hon ska ta det lugnt, om hon ska klippa gräset, om hon ska reda upp i huset, om hon ska ta en promenad, om hon ska jaga de olydiga hundarna eller fönstertvätt eller baka till konfirmationen eller... Någon löpning blir det inte. Det står minst 7 km med tempoväxlingar på schemat, men fru Nizzan har känning av snuva - så hon måste hålla sig till långsam promenad.

Och lille Nizze 2 är inte liten längre. Han fick sitt moppe+traktorkörkort med posten i dag. Och nu rullade tydligen moppen, så han försvann någonstans.

En dag till, sedan ska schema göras upp för städning och bakning inför konfirmationen....

Kommentarer

Populära inlägg