Semester 2

NU har den riktiga semestern inletts. Jag hade ju en vecka semester i samband med Nizze 1:s studentfest, men det var bara städsemester. Nu har jag riktig semester. Den inleddes traditionellt med midsommarfirande hus Unga familjen tillsammans med en annan Ung Familj. (Yngre än vi i alla fall.)

Nizze 1 var ute på en sommarstuga, vilket Fru Nizzan inte gillade. Men gossen är 19 år, myndig och kunde i princip redan ha flyttat hemifrån. Så Fru Nizzan bara förmanade. Nizze 2 var och åt med oss, och skulle sedan kanske tälta. Det blev inget tältande. Han kom hem vid 2-tiden.

Och sen... Ja, vädret var fint. På midsommardagen regnade det, vilket var ganska skönt. Fru Nizzan tog en ordentlig tupplur. På midsommarannandagen var det igen fint, det blev en långpromenad och så besökte Herr och Fru Nizzan en arbetskollega till Fru Nizzan.

I går började så semestern. Blev en mulen, regnig dag. Snabbt gick den i alla fall. Blev både städning och tupplur. Nizze 1 jobbar, så det är litet lugnare här hemma...På kvällen beskådade vi våra ägor och så var vi på kaffe till grannen. Därefter fick Fru Nizzan migrän, gick i bastu och kunde sedan se på fotbollsmatchen mellan Island och England. Och Island vann, det var en smärre sensation.

I dag har vi jobbat ute med mammas gräsmatta, som blivit sönderkörd. Men nu tänker Fru Nizzan ha semester resten av dagen.

Kommentarer

Populära inlägg