Advent

I alla fönster börjar det se ut att vara advent. Utom hos familjen Nizzan. Förra helgen blev inte som fru Nizzan tänkt sig. alltså har vi inga julgardiner uppe ännu. Fru Nizzan prioriterade stabilitetsträning med alltid lika effektiva Alexandra framom att fara hem och ställa huset i ordning inför lillajul i kväll. Och det hör till saken att fru Nizzan inte gillar stabilitetsträning. Hon gillar inte gymnastik överhuvudtaget. Fru Nizzan vill ligga i TV-soffan och äta bakelser. Inte vara på stabilitetsträning. Men då Ryggen är så tråkig. Ryggen säger åt fru Nizzan att hon måste gå på den eländiga träningen. Ryggen säger också att hon måste stretcha varje kväll. Ryggen hämnas om fru Nizzan fuskar med sin träning och stretchning. Ryggen är en krävande kroppsdel. Kräver att fru Nizzan ska hålla magmusklerna i trim och se till att de andra musklerna inte blir för korta. Ta nu till exempel Baklåret. Baklåret har också samma strategi. Om inte fru Nizzan sköter sig, så hämnas Ryggen och Baklåret. Utpressning, tycker fru Nizzan.

Undrar om det kan bli advent utan städning? Kanske det hjälper att plocka fram ljusstaken. Tror vi gjorde så förra året. Och vi överlevde. Jag borde ju skriva på min sista uppsats för året. Och på mitt festtal....

Kommentarer

  1. Man behöver inte gilla träning eller motion. Men otroligt bekvämt på soffan, med magmusklerna i trim och för korta muskler under knät. Redan innan träningen så är man sjuk, så varför ens försöka. Advent kommer oberoende om du är redo eller inte, så vänta en stund till med städningen och gardinsbytet.

    SvaraRadera
  2. Exakt. Var på gym i måndags och är sjuk i benen och magen ännu. Måste ha gjort fel rörelser....

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av YAZIO-appen

Bra ursäkter?

Semester i covid-19-tider