Annandag jul

Helgen fortsätter i full fart. Inte så, att jag skulle ha haft stora släktbjudningar eller så. Jag bara konstaterar att tiden går så otroligt fort. Julafton gick som den alltid har gjort. Nåja, förutom att Nizzarna åkte ut på sista julklappsinköpen på morgonen. När Herr Nizze skulle paketera in julklapparna, konstaterade han att det som Nizze 1 önskat sig, tydligen inte fanns i skåpet. En beställning till CDON hade gjorts för länge sedan - men just den presenten bortglömdes. Tydligen. Nå, ingen skada skedd. De hittade en motsvarande produkt på ett varuhus i staden.

Mamma var hit och åt lutfisk, jag var och tände ljus på graven och så kom mamma hit igen för att äta gröt och för att få julklappar.

I går tillredde vi kalkon, som vi åt tillsammans med mamma. Nizzarna var båda två hemma hela dagen, så det var lugnt och skönt. Ingen oro för var de håller hus. Fru Nizzan börjar snart vara utvilad. Hon hann till och med gå en promenad medan solen sken i går. Detta medan kalkonen var i ugnen. På kvällen blev det nästan tråkigt, så då lagade hon en russinkaka som Svärmor vill ha. Den blev dock inte riktigt lyckad, så eventuellt tillverkar fru Nizzan en till i dag. Eller i morgon. Förmiddagen i dag har gått åt till att vika kläder och sätta nya kläder i tvättmaskinen. Föga glamorös sysselsättning - men det ska göras. Hundarna har bestämt sig för att sova i fru Nizzans säng. Fru Nizzan hade nämligen tänkt bädda, när hon nu ändå är uppe på vinden för att installera den trådlösa musen i nya datorn. Nya datorn har för övrigt blivit bättre efter diverse uppdateringar.

Fru Nizzan funderar också på att åka till gymmet när det öppnar klockan 16. Men kanske inte ändå. Kanske i morgon. Hon har fyra gånger kvar på sitt kort. En riktig gymfantast skulle använda de gångerna på en vecka. Men fru Nizzan tycker det är så slöseri med tid att köra till stan enbart för en motionsrunda. De får bli choklad och en bok i stället. Kanske.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av YAZIO-appen

Bra ursäkter?

Semester i covid-19-tider