Dagen efter självständighetsdagen

Så har vi firat vår självständighet igen en gång. Jag inledde självständighetsdagen med att gå i kyrkan tillsammans med mamma. Jag hade textläsningstur, och det var ju lämplig dag. Mamma vill gärna gå i kyrkan på självständighetsdagen eftersom det var viktigt för pappa som var krigsveteran. Efter gudstjänsten var vi till gravgården och tände ett ljus och sedan var vi på basar och drack kaffe och köpte hem litet bröd.

Sedan var det dags att tillreda lunchen. Det blev lutfisk för andra helgen i rad. Är man förtjust i lutfisk så är man. Till och med de yngre Nizzarna äter lutfisk. Inte gärna kanske, men den går ner. Medan lutfisken var i ugnen och potatisen kokade, strök fru Nizzan julgardiner och satte upp dem i vardagsrummet. När herr Nizze så under måltiden aviserade att nu tänker han ta sig en lur, så fick han elaka blickar av fru Nizzan. Blickarna var så elaka att han fann för gott att ta sig an disken efter lunchen. Sedan fick han ta sin lur. Fru Nizzan skurade köksgolvet och toaletterna. Det fick bli denna helgs städning. På kvällen var familjen bortbjuden på självständighetsdagsfest till en bekant familj. TonårsNizzarna tackade dock nej. Fru Nizzan tänkte slå två flugor i en smäll och promenera. Men se, då var en hund försvunnen. NÅ, fru Nizzan gick. Och vad hände? Jo, 500 meter hemifrån fick hon vända, för då kom hunden rusande i full fart. Hem med hunden och så iväg igen. Fru Nizzan fick ihop sina tre kilometer för dagen, men det var litet irriterande att vara tvungen att vända och gå hem igen.
Kvällen var trevlig och i dag vaknade fru Nizzan vid 9-tiden. Nu var det trevliga promenadvädret borta. Efter frukosten utförde fru Nizzan ett jobb hon inte gillar. Kylskåpet skulle grundstädas. Det var inte roligt och tog nästan 2 timmar. Det är intressant att se vad man hittar. Flera marmeladburkar med bara litet marmelad på botten. Flera burkar gurksallad med bara litet på botten. Flera burkar lingonsylt med bara litet sylt på botten. Nå. Nu är kylskåpet nästan tomt. Åtminstone ser det ut se. Det blev mindre handlat, eftersom affären var stängd i går. Nu borde fru Nizzan åka till någon affär för att köpa mera mjölk, men hon har ingen lust. Hon har ingen lust att åka till gymmet heller. Det får bli hemmamotion. En promenad lockar inte heller i dag. Blåsigt, fuktigt och mörkt. Usch.

Kommentarer

Populära inlägg