Reseblogg 18 juli

Vår sista dag ui Paris gick i vandringens tecken. Vi åkte först ut till Montmartre och vandrade omkring vid Sacré-Coeur. Köerna in till kyrkan var så långa att vi beslöt oss för att det fick räcka med köande. Vi såg kyrkan bara utifrån. Sedan fortsatte vi att vandra omkring i Pigalle-kvarteren och såg Moulin Rouge. De kvarteren är inte direkt lämpliga för småkillar, men de fick nu i alla fall se vad som finns.... Vi drack kaffe på Starbucks vid Place de Clichy, vilket starkt rekommenderas. Där var så lugnt och skönt, inga köer och inga problem att få sittplatser. Slutligen tog vi metron till Saint Sulpice, för att följa upp Da Vinci-koden litet. Saint Sulpice var en mycket mera rofylld kyrka än Notre-Dame och Sacré Coeur, inte så många turister. Vi vandrade omkring litet i latinkvarteren, Jardin du Luxembourg etc. men det slutade med metro till hotellet - någon hade läst kartan fel... och denna gång var det inte jag. Vi fick i alla fall vandra i Montparnasse-kvarteren så inget ont som inte har något gott med sig.

Vår sista söndag kväll tillbringade vi på en italiensk restaurang där vi åt både förrätt, varmrätt och efterrätt.

Så var då vår resa nästan slut.Litet vemodigt var det att sitta och äta sista kvällen. Samtidigt kan man inte leva lyxliv hur länge som helst. Ska jag vara längre i Paris, vill jag ha något litet jobb eller studier vid sidan om.

Les bouqinistes sur les quais de la Seine är för övrigt värda ett besök. Det var rätt roligt att slänga litet käft med dem. Maken hittade två böcker han gillade, fick ett pris han var nöjd med och 13-åringen fick en bok om franska viner "för att lära pappa", sa försäljaren.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av YAZIO-appen

Bra ursäkter?

Semester i covid-19-tider