VM i friidrott

Näst sista dagen av idrottsfesten i Daegu. Vad kan man säga? Kinnunen 15 i mål i gång, Kempas diskad. Båda spydde, Kinnunen måste ligga i dropp. De två har alltid tidigare haft en förmåga att följas åt i tävlingarna och dessutom överträffa förvätningarna. Tyvärr inte denna gång. Thorkildsen detroniserad i en spjuttävling som finländarna med normala insatser borde ha klarat sig i. Men insatserna har inte varit normala i sommar. Kanske de borde ta kontakt med Christoph Treier? Dåliga insatser föder dåliga insatser.
Men trevligt att Ruuskanen var i final och att han inte blev sist. Borde kanske Pitkämäki ha stannat hemma så vi skulle ha fått se hur den unga förmågan skulle ha klarat pressen? Frågorna är många i pressen efter det här.

Men Jonathan Åstrand, jag säger bara: Jonathan Åstrand. Ingen världsstjärna, men ändå 17 bäst i världen i detta VM. Lugn som en filbunke och gör det han förväntas göra. Givetvis ingen chans mot fransmannen Lemaître som slog nationsrekord och inte heller mot Norges Nduro (eller hur det nu skrivs). Men han verkar ha ett helt annat psyke än de andra finländarna. Och vågar dessutom prata finska i TV, trots att han är från Närpes. Här jämför jag honom med Janne Holmén. För att vara ålänning pratar han bra finska. Mera sådant! Friskt vågat är hälften vunnet på alla plan.

Kommentarer

Populära inlägg