Semester, dag 3

Gårdagen avslutades med att jag röjde i Nizzan 1:s rum. Fy, vad jag hittade under sängen. Herrarna Nizzan tycks inte anse att det hör till att städa under sängen när man helgstädar. Därtill dammsög jag golvet och torkade det, så nu är hans rum åtminstone nästan färdigstädat. Dagen slutade med att jag såg på Morden i Midsomer. Och så kunde jag förstås inte somna förrän tretiden i natt. Tur, att man har semester. Snuvan har inte brutit ut riktigt, men känner mig tillräckligt svag för att inte ta länken på 7,5 km som egentligen ingick i mitt program redan i går.

Denna dag har gått åt till att jag
a) tvättade fönstren inomhus
b) värmde upp gårdagens lunch som lunchmat
c) skjutsade Nizzan 1 till frissan - han måste ju vara presentabel på konfirmationsfotot
d) skjutsade Nizzan 1 till besiktningskontoret - bara för att för andra gången få se en besviken son misslyckas i teoriprovet för mopedkortet. Fattar inte. Han har ju tränat så hiskeligt och klarade provet flera gånger hemma i dag innan vi åkte. Och han har aldrig haft några inlärningsproblem. Han fyllde 15 redan för en dryg månad sedan, mopeden köptes i februari. Så visst är det synd om honom. I dag var han inne på att vi säljer mopeden, eftersom han inte kommer att få något mopedkörkort. Men vi ska försöka igen nästa vecka. Synd bara att det drar ut så på tiden.
Kvällen har jag använt till att laga kvällsmat och tvätta fönstren utomhus. Så kallt det blåste. Jag borde ha haft långkalsonger och yllestrumpor.

Det var den semesterdagen, det. Hoppas nu att Nizzan 1 klarar sitt prov nästa vecka, så vi inte igen måste vänta till nästa provtillfälle. Han, som hade tänkt köra moped i sommar. Jag lider faktiskt med honom. Vi trodde alla att detta prov var en bagatell för honom.


Kommentarer

 1. Ja, visst är det jobbigt med både körkort o mopedkort. C har inte alls varit o skrivit än...hon ska klara provet på nätet 3 ggr på tid! Lite väl jobbiga frågor....M o jag tror int vi skulle klara körkortet nu !!!
  Idag o handla samt städa. Mår lite bättre :)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Kämpa på med moppekörkortet... Våran 15 åring ska också nästa vecka och skriva (första gången) så få se då hur det går, han kämpar på med frågorna om traktorkortet.. men sen lär det ju vara ganska så omöjligt att få en tid till uppkörningen, han som gör det här i stan far i morgon på semester och är borta ända till sista augusti. De har nog en som kommer från Kokkola några dagar i veckan men han har fullt upp förstod jag. Damen vid bilskolan var verkligen uppgiven.. även bilskolan har stängt de två sista veckorna i juli.

  SvaraRadera
 3. Ja, traktorkortet tar vi sen. Bara vi skulle få den här delen undan nu. Jag var rädd för att det skulle bli problem med tiderna, så vi får nog konstatera att han får vänta till hösten förrän han får köra upp, tydligen. Det är mycket som gjort att det gått så långsamt här i huset. Mamma ska sköta allt....och inte lita på att herrarna ska kunna göra något själva. Så han får bara vänta till augusti då. Nå, vi får ta traktorprovet under tiden då. Men besvikelsen är stor.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg