Nå, nu börjar det likna något

Fru Nizzan steg upp klockan 7 i morse för att se till att Nizze 2 skulle komma sig iväg till julfesten. Visade sig att Herr Nizze skulle till byn ungefär samtidigt som skolbussen gick, så jag slapp föra unge Nizze 2 till byn. I stället började fru Nizzan med den trevliga julstädningen i Nizze 2:s rum. Nizze 1 sov, så där skulle hon inte göra sig besvär. Risken fanns att Nizze 1 skulle ha bränt sina broar med jultomten om fru Nizzan skulle ha kommit in med dammsugaren. Att städa Nizze 2:s rum var inte något nöje. Sannerligen tror jag, att herrarna inte dammsugit under sängen och i hörnen sedan fru Nizzan storstädade där i somras. Rent hälsovådligt i vissa hörn. Intressanta saker man hittar. Det är pennor, dammråttor, godispapper, strumpor, småmynt...och på datorbordet saftfläckar, godisfläckar, damm.... Kan konstatera att Nizze 1:s rum inte såg bättre ut, när jag kom så långt. Även om det var snäppet bättre. Och nu tycker förstås den Prydlige Läsaren att fru Nizzan borde ta bättre hand om sina söner. Men fru Nizzan säger bara: de är snart 15 och 17 år och det är inte särskilt länge tills Nizze 1 kommer att flytta bort för att studera. Och då står ingen mamma där med dammsugaren en gång i veckan. Fru Nizzan har tänkt att de skulle se hur äckligt det är med ostädade rum. Men de SER INTE.

Nå, jag hann också städa vårt sovrum på vinden, innan det var dags att åka och handla med mamma, hämta Nizze 2 från bussen och tillreda lunch. Det blev nog en grundligare städning av hela huset, fastän jag tänkt ta det lugnt. Klockan 18 exploderade jag, när jag höll på i köket. Då satt Herr Nizze framför TV:n och ungherrarna satt framför varsin dator. Jag kommenderade dem att hjälpa till. De fattade liksom inte vad som skulle göras, så det blev operation kommendering. Torka kakel, torka skåpdörrar. Sedan återstod för fru Nizzan att städa köksfläketen och torka bakom spisen. Och nu slog det plötsligt fru Nizzan att hon inte klättrade upp och torkade köksfläkten på utsidan. Suck. Så nu var det inte bara pyntandet kvar till i morgon. Nå. Nu ska det sovas. Vi är bortbjudna i morgon kväll och då vill man ju inte sitta och vara helt uttröttad.



Kommentarer

  1. Kunde möjligtvis fru Nizzan komma på besök och ta kommandot över ett par sessor här emellan. Börjar bli sjuk i halsen efter att vara tvungen att höja rösten, så att något blir gjort här hemma. Så kunde jag sitta vid datorn så länge. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det borde jag förstås ha gjort. Andras barn kanske lyder mera! Vi borde byta barn när vi städar...

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av YAZIO-appen

Bra ursäkter?

Semester i covid-19-tider