Tisdag, vecka 3

I fredags, när vi åkte till Loppis Race i Purmo, kom plötsligt en herrelös husvagn rullande förbi oss. Det gick bra, inga mänskor skadades - men husvagnen blev förstörd. Den hade inte varit ordentligt fäst vid dragkroken.

Lördagen tillbringade familjen Nizzan på hantverkarmarknaden i Esse. På kvällen åkte herr Nizzan till en sommarstuga tillsammans med ett par vänner. Jag och tonåringarna var på grillfest i byn. Tyvärr blev det litet regnigt, så vi åkte hem ganska tidigt.

På söndagen tog vi det ganska lugnt. Skippade hembygdsfesten och fick i stället besök av en god vän. På kvällen uppvaktade jag en bekant som firade sin femtioårsdag.

På måndagen hälsade vi på bekanta och hade riktigt trevligt, ända tills vi hörde en smäll när vi satt på terrassen. Det visade sig senare att det var en dödsolycka vi hörde. Männen, inklusive tonåringarna, var först på plats. Tonåringarna kom dock tillbaka till våra vänners hus, medan männen gjorde vad de kunde tills räddningsverket kom.  Det blev en skakande dag. Gränsen mellan liv och död, mellan glädje och sorg är så otroligt skarp och kan komma så hastigt.

I dag har jag dammsugit litet och slutligen varit med Nizzan 1 till staden för hans sista mopedlektion. Nu är det bara traktorprovet och uppkörningen som fattas.

Nu har jag snart haft ledigt 2,5 veckor. Ack, så fort det går!

Kommentarer

  1. Javisst går veckorna fort.....
    En regnig dag idag med.....

    Ha en fortsatt bra dag!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg