Lördag kväll

Kan bara konstatera att handledaren lyckades med det som inte fru Nizzan lyckades med. Handledaren fick det så klart och redigt och fick dessutom in en sak som fru Nizzan inte hunnit med. Mycket elegant. Jag har försökt analysera vad det var som gjorde att hon dessutom fick en reseplanering invävd. Det var så flytande så det är rent fantastiskt. Den röda tråden fanns där hela tiden. Tänk, om man kunde lyckas ha sådana lektioner. Ingenting var krystat och hon hann med allt.
Jag är faktiskt imponerad. Ska väl säga att min studiekompis också lyckades väldigt bra i en åttondeklass. Sådana där dagar skulle fru Nizzan alltså helst krypa och dra något gammalt över sig. Men så konstaterar hon, att hon ju faktiskt valt att gå den här utbildningen dels för att få litet distans till jobbet, dels för att utveckla sin undervisning och dels för att få behörighet att arbeta som lärare. Så då är det ju bara inspirerande att se på lärare som lyckas med det fru Nizzan inte lyckats med. Fru Nizzan vet ju att hennes studerande ofta berömmer hennes undervisningsmetoder. Skillnaden är bara att det är universitetsstuderande. Nu är det högstadie- och gymnasieelever.

Nå. På fredagen kom fru Nizzan iväg hemåt redan vid 15-tiden. Hurra, tänkte hon. Äntligen kommer man hem vettig tid. Trodde hon, ja. När hon var i Edsevö ringde herr Nizze. "Var är du?", undrade han. "Nizze 2 är i Jakobstad, du får åka in till stan och hämta honom.". Jaha. Nå, fick tag på Nizze 2, träffades och så kom fru Nizzan på att Nizze 2 behöver ett par jeans. Styrde kosan till Code. Köpte dessutom kvällsmat på Korv-Görans (Herr Nizze är sjuk, hade 38 graders feber i går.) Fick sedan meddelande att vi också ska köpa Finrexin och mjölk. Fru Nizzan suckade. Inte Prisma en fredag  eftermiddag. Det blev bara apoteket. Mjölken köpte vi på Sale i Kållby i stället.

När vi ätit och fru Nizzan slagit sig till ro med en kaffekopp, ville Nizze 1 ha skjuts till en kompis. Snälla mamma ställer upp. Hem tillbaka, in till mamma. Huset alltså ostädat, inlämningsuppgifterna oskrivna (förutom reflektionen som jag skrev på torsdagen), lektionerna oplanerade. Somnade slutligen på soffan. Hämtade Nizze 1 vid 12-tiden. När vi kom hem, hade ett gäng ungdomar kommit på besök. Fru Nizzan informerade dem om att de ska vara tysta, för hon ska minsann sova.

Efter ca sex timmars sömn steg fru Nizzan upp och åkte till Sportis för att träna. Sedan handlade hon med mamma, lagade mat, bakade fastlagsbullar, städade litet och strök kläder. Däremellan hann hon se på världscupen i skidåkning. Såg på repris av The Voice of Finland, där Jennie Storbacka gick vidare. Jag visste inte att de hade möjlighet att kapa den som inte valdes av stjärncoachen. I detta program tyckte jag verkligen det var bra att möjligheten finns. Jag skulle aldrig ha kunnat välja mellan Jennie och den som hon sjöng duetten tillsammans med.

Nu i kväll har fru Nizzan tagit det lugnt. Pysslat med något smått till språkveckan och nu skulle det vara dags att börja brainstorma inför nästa veckas lektioner. Ännu värre: fru Nizzan borde se på videon av sig själv och analysera både röst och undervisningssituation. Men nu är klockan kvart före nio lördag kväll. Kanske det blir att gå till sängs i stället...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av YAZIO-appen

Bra ursäkter?

Semester i covid-19-tider