Gott Nytt 2015!

Ser man på världsläget är inte utsikterna för ett gott nytt 2015 särskilt goda. Men man ska inte vara pessimistisk. I bästa fall kan jag ha fel. De stridande kanske tar sitt förnuft till fånga.

Jag skulle ju summera år 2014. Blev tvungen att bläddra litet i bloggen för att minnas vad det innehållit. Början av året var jobbigt på jobbet. Vi låg alla under hot om uppsägning. I vecka 10 fick vi veta att så många förväntas gå i pension före år 2016 att ekonomin ska balanseras med det.
Efter det har året varit tungt på många sätt på jobbet. Omorganiseringar. Folk har bytt chefer. Nya utbildningar planeras. Vi som inte arbetar inom de akademiska enheterna ska inte säga så mycket. Stödenheterna är inte så mycket värda.  Antagligen är detta något helt normalt ute i den riktiga företagsvärlden.  Nåja, det var våren. Sedan kom våren då Nizze 1 var i Tyskland och hade besök från Tyskland. Fru Nizzan blev tvungen att inse att hon inte kan hålla fast sönerna hur länge som helst. Kallt var det i början av maj, sedan blev det varmt och sedan kallt igen. Lagom till Nizze 2:s konfirmation blev det varmt. Sommaren blev varm och skön. I augusti var fru Nizzan på fältpraktik. Och resten av året har varit stressigt. Och nu är fru Nizzan tjänstledig.

Så vad är då förväntningarna på år 2015?
a) ämnesstudier i pedagogik för ämneslärare ska avklaras under första halvåret
b) Nizze 1 ska bli myndig i maj
c) Nizze 2 ska välja vad han ska börja med
d) Fru Nizzan ska börja föra motionsschema.
e) Fru NIzzan ska börja föra matschema.


Det är väl de fem väsentligaste punkterna. Redan i dag har fru Nizzan brutit mot D och E. Å andra sidan tänkte Fru Nizzan börja med detta först den 7 januari. En skam är dock att motionen denna vecka är noll. Ingen stretch. Ingen stabilitet. Inga promenader. Främst för att vi var i Södern måndag till onsdag. Sedan i går blev det gäster som inte var inplanerade och sedan skjutsande. Dessutom är det halt. I dag blev det lunch hos goda vänner. Och det är halt, så det blev ingen promenad, trots dubbskor.

Det var årets första dag i ett nötskal. Men på onsdag ska jag köra igång med ett bättre liv. (HA! TRO DET DEN SOM VILL. FÖR SENT ATT LÄRA GAMLA HUNDAR SITTA.)


Kommentarer

Populära inlägg