Trettondagsafton

Så hette visst en pjäs av Shakespeare, om jag inte minns helt fel. Har för mig att det var många förvecklingar i den - så många att man inte visste vem som var vem. Kanske något av nyårets Janus-ansikte, kanske.

I dag har Nizzarna börjat skolan. Fru Nizzan inledde dagen klockan 7 med att gå ut och sätta igång motorvärmaren. Bakluckan är fastfrusen, så sladden till motorvärmaren gick inte att använda. Som tur var, fungerade systemet i alla fall. Skjutsade sönerna till bussen. Nog för att de skulle ha mått bra av att cykla eller promenera - men det var ju ändå första skoldagen efter julen och minus 15 grader kallt. Därefter hann fru Nizzan med en kopp kaffe, förde sedan mamma till HVC och sedan till laboratoriet i stan. Vi gjorde en liten räd i stan, men inget shoppande.

Herr Nizze och fru Nizzan lagade in en halv säck pellets, så nu behöver vi inte frysa, i alla fall. Sönerna får ta itu med andra halvan i morgon. Så meddelade Nizze 1 att hans lektioner för dagen var avslutade, så fru Nizzan tog en tur till Bennäs. Hon hann ytterligare med en kort promenad (nu 18 grader kallt) innan hon körde och hämtade Nizze 2 till bussen.

Så börjar då ledigheten vara slut. I dag har fru Nizzan verkligen försökt ta det lugnt. Bytte sängkläder och har tvättat litet kläder - ingenting annat. I morgon är det så Trettondag - så då får man lata sig igen. Årets jullov har varit speciellt såtillvida, att fru Nizzan inte läst någon bok. Kanske hjärnan behöver vila sig inför ansträngningarna resten av våren, jag vet inte, men ingen läsning har smakat.

Kommentarer

Populära inlägg